Wat studenten geneeskunde van Hippocrates kunnen leren

Op 19 april mocht ik een lezing over ‘mijn carrière’ voor studenten geneeskunde geven. Ik was namelijk te gast op de carrièreavond van de Medische Faculteit in Leiden. Mijn aankondiging op Facebook leidde tot veel positieve reacties…
Gezien dit enthousiasme besloot ik ’s avonds mijn lezing op te nemen met mijn iPhone. In de lezing vertel ik:
 • waarom ik (helaas) moest kiezen voor de alternatieve geneeskunde
 • wat het belangrijkste advies was dat mijn begeleidende professor mij tijdens mijn wetenschappelijke stage in België gaf
 • waarom ik in 2007 stopte met de reguliere geneeskunde
 • hoe welvaartsziekten door onze moderne leefstijl worden veroorzaakt
 • wat mijn bloedwaarden lieten zien na 11 dagen als oermens geleefd te hebben
 • waarom educatie en preventie de sleutels van mijn missie zijn
 • waarom er eigenlijk maar één geneeskunde is (of hoort te zijn)
 • hoe mensen tegenwoordig lijder in plaats van leider zijn
Benieuwd naar mijn lezing? Bekijk de korte video hieronder.
Om privacy redenen YouTube heeft toestemming van jou nodig om te laden.
Akkoord
P.S. Wil je meer leren over de kracht van een gezonde leefstijl?
Bekijk dan de opname van mijn succesvolle lezing ‘Gezond gelukkig en Gelukkig gezond’, klik hier voor meer informatie

8 reacties

 1. J. Verkruissen 13 mei 2017 at 09:59 - Reply

  Wilde graag de voordracht zien, en beluisteren,rnEchter het geluid was niet zo best.rnWellicht kan dit nog aangepast worden?rnOverigens de moeite waard rnrnMet groetrnJohannes

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Zoals Joke aangeeft kun je de lezing met een hoofdtelefoon of oortjes mogelijk beter horen. Het was even improviseren met mijn iPhone. Alle goeds, Richard

 2. Joke Roelofsen-v.Ledden 13 mei 2017 at 12:48 - Reply

  Wat een eye-opener voor deze geïnteresseerde studenten. Door brede toepassing van gezonde leefstijl heeft het herstellende vermogen waar Richard over sprak mij bevrijd van een ernstige ziekte. Hij verwoordt wat ik als verpleegkundige én (ex)patiënt altijd heb verkondigd, ook tegen de heersende mening in. Wanneer je deze lezing beluistert met hoofdtelefoon/oortjes is al veel duidelijkheid gewonnen.rn

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Mooi om je persoonlijke verhaal te lezen, Joke! Alle goeds, Richard

 3. Doortje 14 mei 2017 at 10:49 - Reply

  Als praktijkondersteuner somatiek verwijs ik mensen naar je website en boeken. En ik zie fantastische dalingen van de lab.waardes! ( ik volg je adviezen zelf ook op en kan mijn ervaringen bij ook bij terugval delen, want suiker blijft een verslaving) . rnJammer dat de zorgverzekeraars nog niet zover zijn om je consulten te vergoeden.rnEn wat zou het mooi zijn als je bij zorggroepen deze lezing aan praktijkondersteuners en huisartsen wilt houden! Daar ligt de basis . rnHet zou het leuk zijn te onderzoeken hoeveel verwijzingen je voorkomt dmv leefstijl/voeding naar de 2e lijn en hoeveel mensen medicatie kunnen minderen ( ik doe mee!) . Dan kun je met een wetenschappelijke onderbouwing zorgverzekeraaars overtuigen en wordt het voor alle mensen financieel toegankelijk. rn

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Eens, Doortje. En dank voor het doorverwijzen! 🙂 Alle goeds, Richard

 4. Tessa 15 mei 2017 at 20:56 - Reply

  Dat je dit daar hebt mogen vertellen, wouw!!! Hopelijk hebben ze goed opgelet en kiezen ze zelf ook voor 1 geneeskunde.

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Zo is dat, Tessa. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen.

Reageer

Deze website gebruikt (suiker-vrije) cookies. Wil je deze accepteren voor een optimale beleving? (meer info) Akkoord