dagen
uren
minuten
seconden

Wil jij ook slanker of gespierder worden met OERsterk? Nu met 50 euro voordeel én een gratis tweede account voor je (sport)buddy
    Lees meer >>

Hoe kan ik mijn gezondheid zo snel mogelijk verwoesten? (3 Voedingstips)

Alle experts schreeuwen dagelijks wat ik absoluut moet eten. Dus word ik opstandig. 

 

Ik heb een hekel aan autoriteit. Ik doe tegendraads als iemand mij iets oplegt. Zwarte broek vereist? Ik kies mijn spijkerbroek. Scooter maximaal 45 kilometer per uur? Ik voer hem op tot 80. Niet wildplassen? Ik moet nodig.
 
Zo is het ook met voeding. Ik weet best wat gezonde voeding is. Maar alle experts schreeuwen dagelijks wat ik absoluut moet eten. Dus word ik opstandig.
 
Ik bepaal zelf wel wat ik eet. Na zorgvuldige analyse van de voorgeschreven voedingsgewoontes heb ik mijn eigen voedingsregels opgesteld. Hier komen ze:
 

1. Eet weinig groente en fruit

Het Voedingscentrum betuttelt ons al jaren. Het roept op om meer groente en fruit te eten. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders ongezond eet – zeggen ze. Ik heb die enquête nooit voorbij zien komen, jij wel? Ik bedoel maar. Mijn opa is 98 geworden en hij at nóóit fruit. Vermijd groente en fruit zoveel mogelijk.
 

2. Frituur dagelijks in zonnebloemolie

Een overschot aan omega-6 vetzuren als zonnebloemolie verhogen de kans op ontstekingen. Die ontstekingen staan aan de basis van alle Westerse welvaartsziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten. Gefrituurd voedsel is wel lékker. En genieten verkleint de kans op welvaartsziekten. Vast en zeker. 
Ik eet het dus gewoon elke dag. Je moet ergens aan doodgaan, en bovendien: volgende week bedenken ze wéér wat nieuws. Eerst mocht je geen vet en nu weer geen suiker, geloof jij het nog?
 

3. Spoel alles weg met frisdrank

De suikers in frisdranken zijn zeer ongezond. Zeggen ze. Het zorgt volgens onderzoek voor gaatjes, voor de aanmaak van vetcellen en het verstoort de leverfunctie. Maar water is voor vissen. En smakeloos. Beyonce speelt trouwens de hoofdrol in de Pepsi-reclame. En kijk eens hoe gezond en succesvol zij is. Ik zie het probleem niet. Mensen overdrijven. Van al dat gelul krijg je alleen maar dorst. Drink gewoon 3 glazen frisdrank per dag.
 

En die Japanners dan, die zo gezond blijven met vis en zeewier?

Die hebben mazzel. Het zit in hun genen.
 

Moeten we niet gewoon de natuur volgen en alleen maar eten wat de natuur biedt? In de oertijd was er toch ook geen kunstmatig voedsel?

Klopt. Eten was toen echt saai. Gelukkig heb je nu meer keuze. Lang leve de voedingsindustrie.
 

En nu?

Hou je gewoon aan mijn voedingstips. Leef vandaag. Maar vooral: screw them all!
 
 
 

Deel deze blog:

7 gedachten over “Hoe kan ik mijn gezondheid zo snel mogelijk verwoesten? (3 Voedingstips)”

  1. Helaas, ik denk niet dat het iets uitmaakt wat je ook zegt. Ik probeer al jarenlang mijn man geïnteresseerd te krijgen . Pas na een darmtumor wordt hij nu een beetje wakker, nog niet veel trouwens!

  2. Jacqueline van Gameren

    Hoe zit het met een te hoog cholesterol dat in de genen zit.rnLange tijd gezonde voeding maar het zit in de genen en is met gezonde voeding niet te verlagen. Of is dat ook een fabel?

    1. Dag Jacqueline, rnrnIk zou via Google eens naar de artikelen van Remko Kuipers (cardioloog in opleiding) zoeken. Hij kan hier een goed onderbouwd antwoord op geven wat op je vraag aansluit :) Alle goeds, Richard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Over landbouwgif en vitamine D3 OERsterk

Over landbouwgif en vitamine D3

Nog zeker tien jaar blootgesteld aan landbouwgif Het is de uitdaging om gezond te blijven in een ziek systeem. Zo wordt er jaarlijks een half kilo landbouwgif per Nederlander op onze gewassen gespoten.  De Europese Commissie besloot in november 2023 dat het landbouwgif c.q. onkruidverdelger glyfosaat nog tien jaar in

Over negatieve overtuigingen en gezondheid OERsterk

Over negatieve overtuigingen en gezondheid

Gezondheid, alles start in je mind Van 2008 tot 2019 heb ik een praktijk voor integrale geneeskunde gehad. Op de homepage van mijn website stond toen altijd deze tekst van Thomas Edison: ‘De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg

Over vasten, oversterfte en vlees OERsterk.nu

Over vasten, oversterfte en vlees

Vasten kan dodelijk zijn De moderne mens heeft steeds meer (werk)stress. Het is dus belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen, ook preventief.  Dieper ontspannen, meer bewegen of minder eten in de vorm van intermittent fasting.  ‘Richard, ben je gek? Ik las laatst op de NOS-website dat intermittent

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.