Hoe kan ik mijn gezondheid zo snel mogelijk verwoesten? (3 Voedingstips)

Ik heb een hekel aan autoriteit. Ik doe tegendraads als iemand mij iets oplegt. Zwarte broek vereist? Ik kies mijn spijkerbroek. Scooter maximaal 45 kilometer per uur? Ik voer hem op tot 80. Niet wildplassen? Ik moet nodig. 
Zo is het ook met voeding. Ik weet best wat gezonde voeding is. Maar alle experts schreeuwen dagelijks wat ik absoluut moet eten. Dus word ik opstandig. 
Ik bepaal zelf wel wat ik eet. Na zorgvuldige analyse van de voorgeschreven voedingsgewoontes heb ik mijn eigen voedingsregels opgesteld. Hier komen ze:

1. Eet weinig groente en fruit

Het Voedingscentrum betuttelt ons al jaren. Het roept op om meer groente en fruit te eten. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders ongezond eet – zeggen ze. Ik heb die enquête nooit voorbij zien komen, jij wel? Ik bedoel maar. Mijn opa is 98 geworden en hij at nóóit fruit. Vermijd groente en fruit zoveel mogelijk.

2. Frituur dagelijks in zonnebloemolie 

Een overschot aan omega-6 vetzuren als zonnebloemolie verhogen de kans op ontstekingen. Die ontstekingen staan aan de basis van alle Westerse welvaartsziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten. Gefrituurd voedsel is wel lékker. En genieten verkleint de kans op welvaartsziekten. Vast en zeker. 
Ik eet het dus gewoon elke dag. Je moet ergens aan doodgaan, en bovendien: volgende week bedenken ze wéér wat nieuws. Eerst mocht je geen vet en nu weer geen suiker, geloof jij het nog?

3. Spoel alles weg met frisdrank

De suikers in frisdranken zijn zeer ongezond. Zeggen ze. Het zorgt volgens onderzoek voor gaatjes, voor de aanmaak van vetcellen en het verstoort de leverfunctie. Maar water is voor vissen. En smakeloos. Beyonce speelt trouwens de hoofdrol in de Pepsi-reclame. En kijk eens hoe gezond en succesvol zij is. Ik zie het probleem niet. Mensen overdrijven. Van al dat gelul krijg je alleen maar dorst. Drink gewoon 3 glazen frisdrank per dag. 

En die Japanners dan, die zo gezond blijven met vis en zeewier?

Die hebben mazzel. Het zit in hun genen.

Moeten we niet gewoon de natuur volgen en alleen maar eten wat de natuur biedt? In de oertijd was er toch ook geen kunstmatig voedsel?

Klopt. Eten was toen echt saai. Gelukkig heb je nu meer keuze. Lang leve de voedingsindustrie.

En nu? 

Hou je gewoon aan mijn voedingstips. Leef vandaag. Maar vooral: screw them all!
 
P.S. Wil je mijn 3-delige gratis video-serie over Voeding, Beweging en Ontspanning per mail ontvangen? Klik dan hier
 

7 reacties

 1. Marga Kruize 12 december 2015 at 08:23 - Reply

  Mooie toepassing van het omdenken, misschien ook handig voor pubers in de praktijkrn

 2. Jo 12 december 2015 at 10:52 - Reply

  Helaas, ik denk niet dat het iets uitmaakt wat je ook zegt. Ik probeer al jarenlang mijn man geïnteresseerd te krijgen . Pas na een darmtumor wordt hij nu een beetje wakker, nog niet veel trouwens!

 3. Martin Boon 12 december 2015 at 14:06 - Reply

  … en heb je last van verstopping? Dan helpen volkoren producten heel goed, zegt de huisarts …

 4. Rian 15 juli 2017 at 22:22 - Reply

  Whaha WTF …. Een jointje gerookt 😉 ….of wat ?!?

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Zoiets ja, Rian. Soms moet je creatieve invalshoeken bedenken om mensen te bereiken. Daar is deze blog er één van 🙂

 5. Jacqueline van Gameren 23 juli 2017 at 21:26 - Reply

  Hoe zit het met een te hoog cholesterol dat in de genen zit.rnLange tijd gezonde voeding maar het zit in de genen en is met gezonde voeding niet te verlagen. Of is dat ook een fabel?

  • admin 30 november -0001 at 00:00 - Reply

   Dag Jacqueline, rnrnIk zou via Google eens naar de artikelen van Remko Kuipers (cardioloog in opleiding) zoeken. Hij kan hier een goed onderbouwd antwoord op geven wat op je vraag aansluit 🙂 Alle goeds, Richard

Reageer

Deze website gebruikt (suiker-vrije) cookies. Wil je deze accepteren voor een optimale beleving? (meer info) Akkoord