dagen
uren
minuten
seconden

Wil jij ook slanker of gespierder worden met OERsterk? Nu met 50 euro voordeel én een gratis tweede account voor je (sport)buddy
  Lees meer >>

Van angst naar kracht

Heb je een verlangen en vind je het moeilijk om je stem te laten horen? Hopelijk kan mijn verhaal je inspireren. 
Het afgelopen jaar stond ik veel op het podium. Voor kleine groepen en voor grote groepen. Soms wel 800 personen in de zaal.

Tot 6 jaar geleden was ik bang voor spreken in het openbaar

Tot het moment dat mijn verlangen groter werd dan mijn angst. Van huiskamers en kleine zaaltjes zijn de zalen steeds groter geworden. Met vallen en opstaan, klam zweet en slapeloze nachten heb ik doorgezet. Vastgehouden aan mijn missie om Nederland mijn stem te laten horen. Mensen te informeren, beroeren en inspireren. Om de wereld stap voor stap, dag voor dag, iets gezonder en gelukkiger te maken. Mijn hoofd maakt steeds meer plaats voor mijn hart.
 

In 2018 luisterden er ruim 50.000 oren, keken 50.000 ogen naar mij

Mensen die allemaal een mening hebben. Die mij ‘goed’ of ‘slecht’ vinden. Weerstand ervaren of geïnspireerd worden. Het is allebei prima. Ik heb niets te verliezen als ik van hart tot hart spreek. Er is alleen maar groei en ontwikkeling.
 
Heb jij een verlangen en vind je het moeilijk om je stem te laten horen? Heb vertrouwen, maak een plan, maar vooral: zet de eerste stap. Geef een presentatie voor familie (zo begon ik eind 2011). Werk samen met je angst, verzet vergroot alleen maar zijn spierballen. Maak fouten, veel fouten. Fouten zijn waardevolle lessen die tot groei leiden. Reflecteer regelmatig en geniet van het proces. Trek de juiste mensen om je heen. Mensen die in je kracht geloven en je steunen. Die eerlijke feedback geven om verder te groeien. Kom los van de mening van de ander. Luister naar je hart. Vind je eigen stem. En voor je het weet is de wereld een groot speels podium, hoe klein of groot dat podium ook is.
 

Het gaat erom dat je uiting geeft aan je verlangen, je hogere doel

Want tijd is vluchtig. En de zin van het leven vind je niet ‘ergens’ of ‘morgen’, maar creëer je vooral zelf. Luister naar je innerlijke stem en deel jouw boodschap met de wereld. Inmiddels zijn er tienduizenden mensen die mijn nieuwsbrief en ‘Social Media‘ volgen. Heb ik honderd lezingen voor tienduizenden mensen gegeven. Geef ik steeds meer zakelijke lezingen. Mocht ik als tafelgast bij RTL Late Night aanschuiven en word ik steeds vaker gevraagd voor intervieuws in landelijke media.
 

 
Ik kijk enorm uit naar 2019. Ik ben dankbaar voor alle kansen die het leven mij geeft. Dank aan iedereen, groot en klein, die mij heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik besta dankzij de ander. Alles is mogelijk. Krijg je doel of verlangen helder, vertrouw en geef je over. En zet de eerste stap.
 
Ik ben er klaar voor, het wordt weer een mooi nieuw jaar! Ben jij klaar om jouw verhaal met de wereld te delen?

 

 
 
 

Wil jij meer leren over gezond, blij en energiek leven? Kom dan naar onze training: OERsterk in 1 dag.

De training ‘OERsterk in 1 dag’ kost je één dag. Dat is geen straf, want het is een dag vol energie, gezelligheid, ontspanning en eye-openers.

In de training ‘OERsterk in 1 dag’ ontdek je:
 • Wat voeding in je lichaam doet, en hoe je ‘voeding als medicijn’ gebruikt
 • Waarom beweging zo belangrijk is, en hoe je ‘beweging als medicijn’ in je leven integreert
 • Waarom ontspanning cruciaal is, en hoe je ‘ontspanning als medicijn’ toepast
 • Waarom een Persoonlijk Leefstijlplan de sleutel naar een gezond en gelukkig leven is
 • Om het praktisch te maken, hoe je alles in één simpel systeem giet zodat jij je doelen haalt

Lees hier meer.

 

Deel deze blog:

6 gedachten over “Van angst naar kracht”

 1. Hey Richard,rnrnDat wist ik niet van die angst voor spreken. Maar ik kan me er wel in verplaatsen. rnrnIk heb een vraag aan je. Wie zijn jouw mentors? rnrncheers,rnrnNiels Bosman van MakkelijkAfvallen

  1. Ha Niels, rnrnIk heb een preventief team bestaande uit een chiropractor, acupuncturist en mental coach. Daarnaast hebben veel boeken over persoonlijke ontwikkeling (zie boekenlijst achter mijn boeken) me ook geholpen.rn

 2. Hallo Richard,rnrnIk wil allereerst mijn respect voor jou overbrengen, respect voor wat je bereikt hebt en voor wat je allemaal wilt delen. Ik maak een diepe buiging voor je! Telkens weer genieten van jouw blogs, je lezing in Beverwijk en de Masterclass Basis in Wijk aan Zee. Door jou ben ik geïnspireerd geraakt me te verdiepen in voeding, leefstijl en suppletie en inmiddels 25 kilo lichter. Angst ken ik als geen ander. Angst om alleen met 4 kinderen verder te gaan, om het verkeerd te doen, angst voor weer een examen, angst voor wat anderen van mij vinden, maar telkens weer heb ik de angst alleen en soms op het juiste moment met hulp van anderen weten te overwinnen of er doorheen te gaan. Van angst voor onder water naar duiken naar 30 meter, maar ook angst voor het leven zelf met alles wat er om ons heen gebeurd.rnrnIn een van je blogs schreef je over je toen nog geplande tocht naar de top van de Kilimanjaro en zei je vooral je droom te leven. 2 januari heb ik mijn droom waargemaakt en ben ik in mijn eentje naar Burkina Faso (Afrika) gereisd waar ik een vooral voor mij persoonlijke reis heb gemaakt van 3 weken. Op dat moment was er een aanslag in de hoofdstad, opnieuw angst. Maar dat niet alleen, ik ben ook gestart met de opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut. Doodeng! want gaat dat mij lukken? Ben ik in staat om zelfstandig als therapeut te werken, vele cursisten die zoveel meer weten dan ik en al jaren in het vak zitten en al een eigen praktijk hebben. Geen idee, ik ga ervoor met al mijn kennis, ervaring, onzekerheden en angsten.rnHeel veel succes dinsdag, de zaal zal aan je voeten liggen!rnHartelijke groet, Alexandrarn

  1. Dank voor je reactie, Alexandra. Gebruik angst als bondgenoot, en door al je ervaringen en je persoonlijke proces zul je juist een hele goede therapeut zijn. Alle goeds!

 3. Marjolein Kaandorp

  Hoi RichardrnLeuk om je motiverende verhaal te lezen. Ik ben iemand die je vanaf het vrij prille begin (lezing in Wijk aan Zee) gevolgd heeft en mensen (kinderen & familie & bekenden) heeft proberen ook enthousiast voor jou wetenswaardigheden en zienswijze te maken. Ik heb je boeken Oersterk en kookboek en ook vaak uitgeleend.rnKortom, ik vind dat je het prima doet en ben blij dat je zo lekker jong, eerlijk en oprecht vanuit je hart (aan)spreekt. Want dat is een onderdeel van je kracht. rnNu lees ik je motivatie verhaal over je onzekerheden en daar dan doorheen gaan. Mooi en motiverend.rnZelf ben ik met de Germaanse Geneeskunde van dokter Hamer bezig en probeer daar mijn weg in te vinden. Totaal anders naar “ziekte” gaan kijken maakt mij enthousiast maar het is ook eng om het “wereld kundig” te maken omdat er veel ongeloof of antipathie is. Het is ook nogal wat om in te “moeten” zien dat ziekte vaak de oplossing is en dat het daarom doodzonde is om dat proces te doorbreken.rnKortom, het is leuk jou aanmoediging te lezen om ondanks alle weerstand, commentaar e.d. vanuit je hart door te blijven gaan. rn Wie weet bereik ik ook nog eens een groot publiek, mijn ultieme doel (en dat van alle anderen die hier ondertussen mee bezig zijn) is dat mensen leren vertrouwen in hun lichamelijke processen en i.p.v. angst, in gaan zien dat vanbinnen uit niets tegen ons is. Hoe de geest het lichaam aanstuurt en wat je kunt leren van “inslagen” over je lichaam en jezelf. rnsucces en lieve groet Marjolein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Over fysieke en mentale energie versus de dood OERsterk

Over fysieke en mentale energie versus de dood

Ieder mens wil zekerheid in het leven. In werkelijkheid zit het leven vol met onzekerheden.  Je hoort mensen wel eens zeggen: ‘De enige zekerheid die je echt hebt als je geboren bent, is dat je op een dag weer dood gaat.‘   Dat klopt. Daarom in deze blog een ode

In de OK viel ik bijna flauw

Aan het einde van mijn opleiding geneeskunde moest ik zes maanden wetenschappelijk onderzoek doen. Deze wetenschappelijke stage is het einde van vier jaar theoretische studie, dus voordat de co-schappen van twee jaar starten.  Ik studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en belandde voor dit wetenschappelijke onderzoek op de afdeling

Als je afwijkt krijg je kritiek OERsterk

Als je afwijkt krijg je kritiek

Als nieuwsgierigheid het wint van weerstand Recentelijk was Brahman Menor te gast in onze OERsterk Podcast. Hij leeft al zo’n zes jaar zonder eten en drinken. Om gelijk maar logisch door te pakken: hij produceert dus geen urine of ontlasting.  ‘Huh, Richard, dat is toch niet mogelijk?‘  Dat dacht ik

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.