Vacature: Marketing Manager

Slimme marketing: is alles te koop?

Er zijn veel mythes. Marketing lijkt veel belangrijker dan de waarheid. Hoe krijg jij de juiste kennis? 

Niets is wat het lijkt

Laatst las ik het boek ‘True Storytelling: Geloofwaardigheid als marketingtool’. Mijn hoop en vertrouwen in de wereld werden in dit boek bevestigd en gestimuleerd.

Want ik ben soms net als jij zoekende. Soms ben ik het vertrouwen in de wereld een beetje kwijt. Ik zie hoe slechte producten worden verkocht en hoe de ethiek in de wereld op veel plekken ontbreekt.

Want vormgeving is tegenwoordig veel belangrijker dan inhoud.

Marketing veel belangrijker dan de waarheid.

Ik las in het boek deze quote:
 
 

Een flits van herkenning. En ik werd blij.

Want ik deel mijn waarheid graag met jou. Zodat ik hopelijk mag bijdragen aan de zoektocht naar jouw waarheid.

Want er zijn veel mythes:

– verzadigd vet is ongezond
– brood is noodzakelijk voor een goede darmfunctie
– cholesterol veroorzaakt hart- en vaatziekten
– 6 tot 8 keer per dag eten is goed om ‘de motor draaiende te houden’
– kunstmatige suikerrijke producten maken gelukkig en gezond

Inmiddels moet ik zelf een beetje lachen als ik een reclame van Coca Cola zie met ‘Open Happiness’…

 
Misschien hebben de snelle marketingjongens een typefout gemaakt, maar volgens mij is deze advertentie eerlijker: ‘Coca Cola, Open Diabetes’.
 
 
Of neem kindermarketing. Misschien is een ‘Happy Meal’ van McDonald’s het beste voorbeeld.
 
 

Als ouder word ik er niet ‘happy’ van, en de ingrediënten brengen het gelukssysteem in de hersenen bij kinderen (het endorfinesysteem) uit balans.

Dus laten we de cadeautjes eruit halen en het een ‘Unhappy Meal’ noemen.

 
 

Het zijn allemaal mythes. Valse beloftes.

Zelfs op Instagram en Facebook zie ik bloggers en vloggers gesponsord worden, onder andere door Unilever. Het bedrijf AdFactor koppelt bedrijven zoals Unilever aan bloggers en vloggers met een groot bereik, want hun schoorsteen moet roken.

Ik weet hoe hard ik met mijn team moet werken om iedere maand voldoende inkomsten te hebben.
Ik weet dat ik nog nooit één euro sponsorgeld heb aangenomen.

En ik weet dat de waarheid altijd wint.

Daar vertrouw ik op.

Of zoals Bill Bernbach in het boek True Storytelling zegt: ‘Het krachtigste element in marketing is de waarheid.’
 

Ik deel graag mijn waarheid met je

De afgelopen anderhalf jaar heb ik (zonder sponsorgeld;)) aan mijn nieuwe boek gewerkt. Ik wilde beter begrijpen waarom mensen dingen wel wéten, maar het niet doen.

Mijn zoektocht heeft veel antwoorden opgeleverd die ik heel graag met jou deel. Ik geef je veel informatie, inspiratie en humor. Natuurlijk zorg ik ook dat je met concrete leefstijltips naar huis gaat. Nog belangrijker is dat ik jouw levensvuur naar een nieuw niveau wil brengen, want alles draait uiteindelijk om betekenis en bijdragen aan een groter geheel (geluk en gezondheid staan in dienst van dit proces).
 

Investeer een dag in je gezondheid:
Training ‘OERsterk in 1 dag’

Wil je preventief werken aan je gezondheid, maar wel graag vanuit gefundeerde kennis en uitgangspunten? In mijn training“OERsterk in 1 dag” neem ik je mee op ontdekkingsreis door je eigen lijf. Je krijgt inzichten die je nergens anders vindt en eye-openers die inspireren en motiveren om ook écht je volgende stappen te gaan nemen. Je gaat naar huis met je eigen Persoonlijk Leefstijlplan en ik beloof je: je leven gaat er na de training echt anders uitzien.
 
 
 
 

Deel deze blog:

4 gedachten over “Slimme marketing: is alles te koop?”

  1. Samen met mijn moeder van 85 en een vriendin van ons komen we naar jou toe in Paterswolde. Ik heb een boek van jou en volg je met heel veel interesse. We verheugen ons er zeer op.rnGroetjes, Janneke

  2. Bassie & Adriaan

    Was gisteren in nos journaal dat kindertoetjes (desserts) veel te veel suiker bevatten. Hoe komt het dat dit soort produkten gewoon in de supermarkt liggen?? en dat het gewoonte is dat dat gewoon na de hoofdmaaltijd wordt genuttigd???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

10 tips voor een gezonder hart OERsterk.nu

10 tips voor een gezonder hart

Gezonder leven minder interessant voor farmaceuten Ik zie de natuur als allergrootste leraar. Ook als de allergrootste apotheek met natuurlijke medicijnen.  Toch vallen natuurlijke interventies meestal niet te patenteren, dus wordt er weinig onderzoeksgeld in bijvoorbeeld voeding & leefstijl gestoken.  Op dit moment is ziekte nog steeds het verdienmodel. Aan

Ook verslaafd aan dit schermpje Doe dit dan OERsterk.nu

Ook verslaafd aan schermpjes? Doe dit dan

Verslaafd aan een schermpje Daar lag ik dan met hoge koorts rillend op bed. Ik kon helemaal niets meer, dus het zijn momenten van overgave aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ook reflecteer ik dan altijd op diverse zaken. Mijn brein maakt het volgende interessante kringetje: diabetes type 2

Waarom is broodloos eten gezonder OERsterk.nu

Waarom is broodloos eten gezonder?

Brood zit in onze Nederlandse cultuur Brood, het is makkelijk, lekker en goedkoop. Toch schreef ik in mijn derde boekje uit 2014 (OERsterk in een notendop) al deze quote: Variatie is voor veel mensen een uitdaging. Dat is niet gek, want de mens is een gewoontedier. Maar waarom zouden we

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.