dagen
uren
minuten
seconden

Wil jij ook slanker of gespierder worden met OERsterk? Nu met 50 euro voordeel én een gratis tweede account voor je (sport)buddy
  Lees meer >>

Hoe OERsterk het leven van Jennifer veranderde

Sommige mails ontroeren mij enorm. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal van Jennifer. Na het lezen voel ik mij een dankbaar mens. 
Ik kreeg laatste onderstaande mail van Jennifer. Het verwoordt krachtig de missie die ik met OERsterk heb: levens positief verandering, de kwaliteit van leven verhogen én een grote impact maken in de wereld. Benieuwd? Laat het verhaal van Jennifer hieronder.
Dag Richard,
 
Ik wil je deze persoonlijke mail al een hele poos sturen. Ik hoop dat je de tijd neemt om hem even door te lezen.
Jij bent zo van enorme betekenis geweest in mijn leven, die van mijn oudste zoon en die van mijn moeder en mijn vader.
 
Ik zal bij het begin beginnen. Ik ben thuis komen te zitten met een burn-out na heftige overlijdens in de familie en teveel stress op het werk. En toen werd jouw boek mij aangereikt door mijn beste vriend. OERsterk, je eerste boek.
 
Ik begon hem te lezen en heb hem de hele dag door in 1 ruk uit gelezen. Dezelfde avond nog jouw tweede boek besteld. Daarna direct naar je lezing geweest in Utrecht. Eerste rij zaten we.
 
Je hebt me zo mega geïnspireerd. Jij bent echt de grootste verrijking geweest in mijn leven. De manier waarop je schrijft en alles zo duidelijk uitlegt waarom dingen ongezond zijn en je bepaalde tekorten opbouwt door onze huidige leefstijl zijn zo helder en overtuigend. Ik ben helemaal om gegaan met de voeding. Doe helemaal niets meer uit pakjes, kook alles zonder E-nummers en met volop verse kruiden. Ga elke week naar de bio markt in de stad, en dan sta dan vol trots en diep geluksgevoel me groentes en fruit uit te zoeken. Het is zwaar omdat ik alleenstaande moeder ben en eten zoals OERsterk kost echt stuk meer geld, maar het is me zo waard. Liever een blije fitte geest als een mooie dure jas.
 
Elke keer wat anders zodat ik aan me 100 voedingsmiddelen in de maand kom. Ik maak elke dag salades voor lunch en zit wel op 700 gr groentes per dag. Ik gebruik maca en rauwe cacao en maal me eigen lijnzaad. Heb allerlei verse kruiden in me tuin gezet.
Slik magnesium, vitamine D3 en kelp. Ik gebruik helemaal niets meer met suiker. Ik maak me eigen oerreep met vijgen en dadels zaden en kruiden. Ik was binnen 2 maanden van me paniekaanvallen af, ben 6 kilo kwijt inmiddels. En ben veel aan het sporten. Heb op me werk een stawerkplek gecreëerd, en een fietsstoel onder mijn bureau. Ik heb me nog nooit zo fit en in shape gevoeld in me leven.
 
Door je tweede boek – die ingaat op je levensdoelen en hoe belangrijk die zijn en dat je altijd moet nastreven wat je graag wilt – ben ik sinds 4 maanden begonnen met een studie over orthomoleculaire voeding. Ik ben altijd al anti-magnetron, E-nummers en suiker geweest. Het is helemaal mijn passie geworden omdat ik zie hoeveel het voor mij heeft betekent. En niet alleen voor mij, je vertelde in je lezing over wat gluten doet. Mijn zoontje (geboren met keizersnede) heeft 3 keer longontsteking gehad en is allergisch voor alles en nog wat. De huisarts schrijft allerlei medicatie toe. Waar ik niet achter stond. En toen kwam jij in me leven.
En vertelde jij tijdens de lezing dat een kind die door keizersnede geboren wordt niet de natuurlijk darm barrière opbouwt omdat hij niet vaginaal geboren wordt, en hoeveel gluten betekent bij allergieën.
 
Mijn zoon krijgt nu geen brood meer, hoogstens in het weekend een keer. Hij eet noten en veel eieren. Hij krijgt rauwkost mee naar de overblijf met zelfgemaakt amandelbrood met banaan en appel. Eet mijn oerreep met vijgen en dadels. Omeletten met groentes erin. Hij is gewoon overal vanaf! verkoudheid is zo opgelost en niks geen volle neus elke dag en weg eczeem. Allemaal door de omslag met voeding. Al het drinken met suiker komt er niet meer. Ze krijgen water te drinken en drinken kruidenthee allerlei soorten. Elke dag wat anders. De eerste twee weken was het klagen: ik wil limonade of appelsap. Maar nu, ze zijn helemaal om. Ik heb twee zoontjes van 7 en 11 jaar. Mijn oudste wil niet eens meer in het weekend iets met suiker erin qua drinken. Dan krijg ik gelijk last van me buik mam en word ik sloom, zei hij letterlijk dit weekend. Ik maak zelf boekweitkoekjes voor ze met minimaal suiker. En in het weekend krijgen ze echt wel een chipje maar dan wel gewoon naturel zonder E-nummers, en maak ik er vers dipsausje bij met Griekse yoghurt en verse kruiden en knoflook. 
 
En dan nog mijn ouders! Mijn moeder heeft een auto-immuunziekte. Elke dag was ze moe, niet gewoon moe, maar bekaf. Als ze had gedoucht moest ze eerst bijkomen op de badkamerkruk voor ze haar haar kon doen. Ze was hele nachten wakker en had last van mega zweten, maagzuur en pijn in de slokdarm. Het leven was zwaar voor mijn moeder. En toen kwam jij. Mam, dit boek moet je echt lezen en je moet het echt gaan proberen! Beloof me dat je dit boek leest!!
 
Mijn moeder heeft zich er ook helemaal op gestort. Ze is helemaal gestopt met koffie, wijn en gluten. Alles zonder E-nummers deed ze al. Maar nu is ze ook over op biologisch, en dus gestopt met brood eten wat echt de grootste klap is. Ze is zo ongelofelijk opgeknapt dat mensen het haast niet geloven. Ze is helemaal van haar maagzuur af en heeft geen slokdarmpijnen meer. Ze is in september met de fiets van Castricum naar Veendam gefietst. We zijn met ze tweeën naar Oostenrijk geweest en hebben samen op één dag drie bergen van 2000 meter overgelopen. Ze staat s morgens op en zit vol energie. Nu ik dit schrijf krijg ik overal kippenvel. Het is onvoorstelbaar hoeveel jij als mens kunt betekenen voor duizenden mensen om je heen…
 
En dan mijn vader, hij slikte antidepressiva en mijn moeder stond echt op het punt om weg te gaan… omdat ze de negatieve spiraal niet meer trok. En toen kwam jij Richard. Mijn vader is mee gaan doen met de flow van me moeder. Salades elke dag, verse soepen, geen koffie en alcohol meer, minimaal suiker.  Mijn vader had altijd darmklachten, weinig energie, heel erg down. Ook na een burn-out door zijn werk. Maar nu door het weglaten van brood, en het toevoegen van extra groente elke dag en vergeten groentes en fruit, is mijn vader helemaal van de antidepressiva af. Mijn moeder is weer lief voor mijn vader, ik zie ze weer genieten van hun leven. En ze hebben weer allerlei doelen samen. Ze ondernemen weer van alles samen.
 
Je bent een prachtig bijzonder mens Richard. Ik draag jouw passie met me mee in mijn hart en probeer overal om me heen mensen te helpen en te coachen op weg naar hun ultieme geluksgevoel. Want dat krijg je als je jouw adviezen volgt, dan sta je bij het hek bij school en zie ik me zoontje heerlijk spelen zonder dat hij me ziet. En dan voel ik me zo diep gelukkig, dat ik me gezond en fit voel en sterk. En van de kleinste dingetjes als een pan verse ossenstaartsoep in me keukentje voel ik me inten
s gelukkig.  Alles wat je schrijft klopt gewoon precies. Ook over hoe belangrijk het is dat je je doelen nastreeft wat het ook is!
Zonder jouw boeken was ik nooit aan deze studie begonnen, en ook al vind ik er misschien wel geen werk in, het doet nu al zoveel voor me. Ik leer zoveel en het verrijkt direct je leven. Mijn doel is een tussenschakel worden tussen de medici en consultatiebureaus etc. Eerst zou je bij kids met allergieën, obstipatie en ADHD etc moeten kijken wat je kunt doen met voeding ,en dan pas ga je ze volstouwen met rotzooi. Zoveel mensen hebben geen idee hoe ze leven en hoe simpel je eigenlijk een mega ander leven kunt krijgen.
 
Het leven begint pas bij 36 want toen kwam jij in mijn leven met je boeken!! Ik wil heel graag mijn oerreep even naar je opsturen, mijn moeder brengt hem dan voor me weg, die woont in Castricum. Die moet je gewoon proberen. Daar ben ik zo trots op. Helemaal zelf bedacht. Ik was altijd al gek op koken en alles vers, maar nu nog veel meer op een uitgebreidere manier.
 
Dank prachtig mens voor alles wat je doet en nastreeft. Ik besmet iedereen overal om me heen met jouw kennis en zal dat altijd blijven doen.
 
Lieve groet, 
 
Jennifer’

Dank voor het delen, Jennifer. Het geeft me de juiste brandstof en extra inspiratie om mijn gezondheidsvirus samen met mijn team nog veel verder te verspreiden.
Lieve groeten terug,
Richard

Meer weten?

Een gezonde leefstijl is het krachtigste preventieve medicijn. Je kunt vandaag nog beginnen, en we weten zeker dat je deze medicijnkuur graag af wilt maken. Download het e-book en versterk je gezondheid en geluk in 3 stappen.

Deel deze blog:

12 gedachten over “Hoe OERsterk het leven van Jennifer veranderde”

 1. Wauw wat een prachtig eerbetoon en Jennifer als je dit leest wat een drive heb jij! Inspirerend en mooi dat wij als lezers Vd nieuwsbrief jouw mail mogen lezen!! Succes met je dromen, gaat vast goedkomen.

  1. Dank je wel voor je mail aan Richard!
   Ik typte net paniek & Richard de Leth in en kwam via google bij jouw artikel uit.

   Sinds een paar weken volg ik Richard & ik wil heeeel graag beter in mijn vel zitten!
   Ik pak nu een afvalzak en ga alles waar een E-nummer of toegevoegde suiker inzet weg doen!

 2. Beste Richard,rnWat een prachtig maar ook zeer herkenbaar verhaal. rnOok ik ben een ervaringsdeskundige .rnEN ik heb het geluk dat ik in de gezondheidszorg werk als praktijkondersteuner . Hierdoor kan ik een brug zijn en de mensen die open staan voor verandering daarbij zie ik daadwerkelijk de (bloed) waardes dalen en pillen afbouwen. Dat is voor mij dubbel geluk, mijn werk is er zoveel leuker door geworden. rnBlijf er mee doorgaan, zodat ik mijn patienten kan blijven verwijzen .rnZelf zou ik nooit meer anders willen!rn🍀 gr Doortje

 3. Wat een prachtige brief, het werkt echt! Ook ik heb het boek gelezen en heb veel dingen vervangen in mijn leven. Had darmklachten, vreselijk. Problemen met reizen in trein en vliegtuig. Alle zakjes en e nummers de deur uit. Ben nu op vakantie maar hou het brood in de gaten. Ik eet roggebrood en veel fruit en groenten. Waar mogelijk biologisch! Totaal geen last van mijn darmen, een verrijking in mijn leven. Zo dankbaar!

 4. Wat een prachtige brief, het werkt echt! Ook ik heb het boek gelezen en heb veel dingen vervangen in mijn leven. Had darmklachten, vreselijk. Problemen met reizen in trein en vliegtuig. Alle zakjes en e nummers de deur uit. Ben nu op vakantie maar hou het brood in de gaten. Ik eet roggebrood en veel fruit en groenten. Waar mogelijk biologisch! Totaal geen last van mijn darmen, een verrijking in mijn leven. Zo dankbaar!

 5. Lieve mensen, rnWat een mooi verhaal, echt geweldig en met zon power geschreven.rnGenieten hoor!rnRomy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Over landbouwgif en vitamine D3 OERsterk

Over landbouwgif en vitamine D3

Nog zeker tien jaar blootgesteld aan landbouwgif Het is de uitdaging om gezond te blijven in een ziek systeem. Zo wordt er jaarlijks een half kilo landbouwgif per Nederlander op onze gewassen gespoten.  De Europese Commissie besloot in november 2023 dat het landbouwgif c.q. onkruidverdelger glyfosaat nog tien jaar in

Over negatieve overtuigingen en gezondheid OERsterk

Over negatieve overtuigingen en gezondheid

Gezondheid, alles start in je mind Van 2008 tot 2019 heb ik een praktijk voor integrale geneeskunde gehad. Op de homepage van mijn website stond toen altijd deze tekst van Thomas Edison: ‘De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg

Over vasten, oversterfte en vlees OERsterk.nu

Over vasten, oversterfte en vlees

Vasten kan dodelijk zijn De moderne mens heeft steeds meer (werk)stress. Het is dus belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen, ook preventief.  Dieper ontspannen, meer bewegen of minder eten in de vorm van intermittent fasting.  ‘Richard, ben je gek? Ik las laatst op de NOS-website dat intermittent

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.