Vacature: Marketing Manager

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Door een gezonde levensstijl te volgen en goed voor mezelf en anderen te zorgen.. Lees hier meer over

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf; een overbekende slogan die me als kind nog niet zoveel zei. In de pubertijd vertelde me de zin al iets meer, maar op die leeftijd was ik met veel belangrijkere dingen bezig. Vooral met mezelf, niet met de gevolgen van mijn gedrag op de rest van de wereld.

Eenmaal de pubertijd ontgroeid, werd het besef van de wereld om me heen steeds groter. Door het internet kwam nieuws ook steeds sneller en vaker bij me binnen. De idealist in mij walgde van berichten over wéér een oorlog die uitbrak of moorden die werden gepleegd. En inmiddels doe ik dat nog steeds, maar kan ik één en ander beter in perspectief plaatsen, omdat ik me meer en meer bewust wordt van hoe de wereld in elkaar steekt. Dat mensen met elkaar vechten, omdat er ongelijkheid bestaat. Ongelijkheid in de omstandigheden waarin we opgroeien en leven.

Maakt dat bewustzijn alle ellende beter verteerbaar? Heb ik een rode knop tot mijn beschikking waar ik op kan drukken, zodat in één klap alle sores verdwijnt? Nee, helaas niet. Maar ik geloof wel dat we allemaal een schakel zijn in het grotere geheel. En dat iedere schakel ertoe doet om de perfecte ketting te maken. Eentje die de wereld volledig omsluit en niet meer loslaat.

Door een gezonde levensstijl te volgen en goed voor mezelf en anderen te zorgen, creëer ik een zo stevig mogelijke schakel. Ik voel die noodzaak meer dan ooit nu ik zelf een moeder ben. Want als ik ophoud met bouwen, blijft er voor mijn dochter (en de rest van haar generatie) weinig meer over. Zonder stevige schakels, geen ketting. Ik geloof erin dat we samen een aarde kunnen doorgeven waarin we ons steeds meer bewust zijn van de gevolgen van ons gedrag op de natuur, de mens en het milieu. En eentje waarbinnen we leren van eerder gemaakte fouten.

Noem me een idealist, maar ik ben ervan overtuigd dat een wereld zonder idealen er eentje is waar we alleen maar in verdwalen. Verbeter de wereld. Ik ben begonnen. Begonnen met het delen van mijn idealen en met bouwen van een schakel. Doe je mee?”

Yvonne.

Bij OERsterk geloven wij dat wij de wereld ook kunnen verbeteren, op gezondheidsgebied. Middels levensstijl, voeding, ontspanning, beweging. Doe je ook mee?

Gratis gezondheidscheck

Wil jij weten hoe het met jouw gezondheid staat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Het intieme samenspel tussen darm en brein OERsterk.nu

Het intieme samenspel tussen darm en brein

Darm-brein-as, de nauwe relatie tussen darm en brein Jouw fysieke en mentale gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. De Griekse arts Hippocrates – de vader van

Kinderen worden steeds dikker en zwakker OERsterk.nu

Kinderen worden steeds dikker en zwakker

Gezondheid van kinderen gaat bergafwaarts Met OERsterk sta ik al ruim 10 jaar op de barricaden voor een gezondere leefstijl. We bereiken inmiddels ruim één

Mensen bewuster en gezonder maken OERsterk.nu

Mijn levensmissie met OERsterk

Mijn levensmissie Ik ben al jaren op een missie. Een missie waar ik al vroeg mee begon en nog iedere dag mee bezig ben. Hoe

Wil je weten hoe gezond je bent?

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.