dagen
uren
minuten
seconden

Wil jij ook slanker of gespierder worden met OERsterk? Nu met 50 euro voordeel én een gratis tweede account voor je (sport)buddy
    Lees meer >>

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Door een gezonde levensstijl te volgen en goed voor mezelf en anderen te zorgen.. Lees hier meer over

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf; een overbekende slogan die me als kind nog niet zoveel zei. In de pubertijd vertelde me de zin al iets meer, maar op die leeftijd was ik met veel belangrijkere dingen bezig. Vooral met mezelf, niet met de gevolgen van mijn gedrag op de rest van de wereld.

Eenmaal de pubertijd ontgroeid, werd het besef van de wereld om me heen steeds groter. Door het internet kwam nieuws ook steeds sneller en vaker bij me binnen. De idealist in mij walgde van berichten over wéér een oorlog die uitbrak of moorden die werden gepleegd. En inmiddels doe ik dat nog steeds, maar kan ik één en ander beter in perspectief plaatsen, omdat ik me meer en meer bewust wordt van hoe de wereld in elkaar steekt. Dat mensen met elkaar vechten, omdat er ongelijkheid bestaat. Ongelijkheid in de omstandigheden waarin we opgroeien en leven.

Maakt dat bewustzijn alle ellende beter verteerbaar? Heb ik een rode knop tot mijn beschikking waar ik op kan drukken, zodat in één klap alle sores verdwijnt? Nee, helaas niet. Maar ik geloof wel dat we allemaal een schakel zijn in het grotere geheel. En dat iedere schakel ertoe doet om de perfecte ketting te maken. Eentje die de wereld volledig omsluit en niet meer loslaat.

Door een gezonde levensstijl te volgen en goed voor mezelf en anderen te zorgen, creëer ik een zo stevig mogelijke schakel. Ik voel die noodzaak meer dan ooit nu ik zelf een moeder ben. Want als ik ophoud met bouwen, blijft er voor mijn dochter (en de rest van haar generatie) weinig meer over. Zonder stevige schakels, geen ketting. Ik geloof erin dat we samen een aarde kunnen doorgeven waarin we ons steeds meer bewust zijn van de gevolgen van ons gedrag op de natuur, de mens en het milieu. En eentje waarbinnen we leren van eerder gemaakte fouten.

Noem me een idealist, maar ik ben ervan overtuigd dat een wereld zonder idealen er eentje is waar we alleen maar in verdwalen. Verbeter de wereld. Ik ben begonnen. Begonnen met het delen van mijn idealen en met bouwen van een schakel. Doe je mee?”

Yvonne.

Bij OERsterk geloven wij dat wij de wereld ook kunnen verbeteren, op gezondheidsgebied. Middels levensstijl, voeding, ontspanning, beweging. Doe je ook mee?

Deel deze blog:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Over landbouwgif en vitamine D3 OERsterk

Over landbouwgif en vitamine D3

Nog zeker tien jaar blootgesteld aan landbouwgif Het is de uitdaging om gezond te blijven in een ziek systeem. Zo wordt er jaarlijks een half kilo landbouwgif per Nederlander op onze gewassen gespoten.  De Europese Commissie besloot in november 2023 dat het landbouwgif c.q. onkruidverdelger glyfosaat nog tien jaar in

Over negatieve overtuigingen en gezondheid OERsterk

Over negatieve overtuigingen en gezondheid

Gezondheid, alles start in je mind Van 2008 tot 2019 heb ik een praktijk voor integrale geneeskunde gehad. Op de homepage van mijn website stond toen altijd deze tekst van Thomas Edison: ‘De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg

Over vasten, oversterfte en vlees OERsterk.nu

Over vasten, oversterfte en vlees

Vasten kan dodelijk zijn De moderne mens heeft steeds meer (werk)stress. Het is dus belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen, ook preventief.  Dieper ontspannen, meer bewegen of minder eten in de vorm van intermittent fasting.  ‘Richard, ben je gek? Ik las laatst op de NOS-website dat intermittent

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.