Vacature: Marketing Manager

Meer bewustzijn over trauma

Stijging van chronisch zieken 

Na een hectische periode is het een mooi moment om even stil te staan en te reflecteren op de afgelopen maanden. 

Ook ik was recentelijk aan het reflecteren op mijn missie.

In 2008 besloot ik mijn witte jas aan de wilgen te hangen en het reguliere medische systeem te verlaten. Toen hadden 5 miljoen mensen één of meer chronische aandoeningen.

Ondanks dat ik samen met mijn team nu ruim 1 miljoen mensen per jaar bereik is het aantal chronisch zieken in Nederland opgelopen naar 10,3 miljoen mensen.

Wat is de oorzaak van de oorzaak?

De oorzaak van de huidige pandemie aan welvaartsziekten is driedelig. Ik noem de drie belangrijkste oorzaken de 3 T’s, namelijk:

  1. Toxische leefstijl (dus voeding, beweging en ontspanning die uit balans zijn)
  2. Trauma’s
  3. Toxines

Ook de komende periode zal ik over deze thema’s blijven informeren en inspireren. Ik zie mezelf namelijk als onderzoeker van het leven. Mezelf onderdompelen in nieuwe informatie vind ik heerlijk en doe ik dagelijks.

Binnenkort ga ik mogelijk het jaarprogramma van Gabor Maté volgen. Ik heb me opgegeven met een uitgebreide motivatie, maar er is een selectie omdat er jaarlijks slechts 300 plekken beschikbaar zijn. Het is dus afwachten of ze mij wel of niet kiezen :)

Gabor Maté is een Hongaars-Canadese arts. Als voormalige huisarts is hij bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling en trauma’s bij kinderen en de mogelijke levenslange gevolgen die ze met zich meebrengen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, waaronder auto-immuunziekten, kanker, ADHD, verslavingen en een breed scala aan andere aandoeningen.

Meer bewustzijn over trauma 

In de moderne geneeskunde mag in mijn optiek veel meer kennis en bewustzijn over trauma komen. Eerder was Jan Bommerez te gast in onze OERsterk Podcast. Hij zei terecht: ‘Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is’

Recentelijk was ik te gast in de nieuwe podcastserie Trigger Talks van Robert Bridgeman en Christine Pannebakker. Robert en Christine zijn auteur van het nieuwe boek Trauma, je bent gek als je het niet hebt

Met andere woorden: trauma’s – en dus triggers – hebben we allemaal. Meestal zijn ze ontstaan in de (vroege) kindertijd, wat een Adversed Childhood Experience (ACE) wordt genoemd. Deze negatieve ervaringen hebben een grote invloed op de latere fysieke en mentale gezondheid, en dus ook op de kans om chronisch ziek te worden (omdat een trauma continu in het (onder)bewustzijn voor chronische stress zorgt). 

Kortom, hoe vrijer je jezelf door innerlijk werk aan de binnenkant maakt, hoe meer vrijheid je in de buitenwereld ervaart. Zo binnen, zo buiten. 

Vrede in je hoofd = vrede in de stofwisseling van het lijf. 

Daarom ben ik na mijn gesprek met Robert gelijk zijn online training Trauma: aan de slag met je triggers gaan volgen (je krijgt hierin ook zijn nieuwe boek dat hij met Christine heeft geschreven als E-book).

Wat een bak waarde die harder nodig is dan ooit. Dus mocht jij ook lichter – dus met minder innerlijke ballast – willen leven, dan is deze online training een aanrader

Wat levert deze online training je op?

  • Diepgaande kennis over trauma, zodat je er actief mee aan de slag kunt

  • Inzicht in je triggers, zodat je ze herkent als het gebeurt

  • Transformatie van je eigen trauma, zodat je je vrijer en lichter voelt

  • Protocollen die je een leven lang zelf kan toepassen

  • Kennis en toepassing van methodieken

Dus simpel samengevat: Transformeer jezelf, transformeer de wereld. 

Wat mij betreft een waardevolle aanvulling naast alle kennis en wijsheid omtrent voeding en leefstijl, want zorg ook dagelijks voor vitale mentale en emotionele voeding in jouw lijf en brein. 

Klik hier om ook licht te starten.

Trauma, aan de slag met je triggers OERSterk

Deel deze blog:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

10 tips voor een gezonder hart OERsterk.nu

10 tips voor een gezonder hart

Gezonder leven minder interessant voor farmaceuten Ik zie de natuur als allergrootste leraar. Ook als de allergrootste apotheek met natuurlijke medicijnen.  Toch vallen natuurlijke interventies meestal niet te patenteren, dus wordt er weinig onderzoeksgeld in bijvoorbeeld voeding & leefstijl gestoken.  Op dit moment is ziekte nog steeds het verdienmodel. Aan

Ook verslaafd aan dit schermpje Doe dit dan OERsterk.nu

Ook verslaafd aan schermpjes? Doe dit dan

Verslaafd aan een schermpje Daar lag ik dan met hoge koorts rillend op bed. Ik kon helemaal niets meer, dus het zijn momenten van overgave aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ook reflecteer ik dan altijd op diverse zaken. Mijn brein maakt het volgende interessante kringetje: diabetes type 2

Waarom is broodloos eten gezonder OERsterk.nu

Waarom is broodloos eten gezonder?

Brood zit in onze Nederlandse cultuur Brood, het is makkelijk, lekker en goedkoop. Toch schreef ik in mijn derde boekje uit 2014 (OERsterk in een notendop) al deze quote: Variatie is voor veel mensen een uitdaging. Dat is niet gek, want de mens is een gewoontedier. Maar waarom zouden we

Wil je weten hoe gezond je bent?!

Doe dan de Gratis GezondheidsCheck en krijg meteen jouw uitslag inclusief persoonlijk advies.